Εύχομαι εγκάρδια σε όλους τους Έλληνες – Δωδεκαθεϊστές και Χριστιανούς – καλή Ανάσταση (Διονύσου ή Χριστού δεν έχει τόση σημασία τώρα, ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ για τον Μεγάλο Αγώνα) και στέλνω σε όλους φιλιά αγάπης.

Πρωταρχικά η Πατρίδα μας να είναι καλά. Διότι τα χώματά της είναι ποτισμένα με ηρωϊκό αίμα διαχρονικά περισσότερο από κάθε άλλης χώρας στον Πλανήτη, και μάλιστα αίμα για πανανθρώπινες Μεγάλες Ιδέες. Οι Έλληνες πάντα θα βρισκόμαστε όπου Γής. Και σύντομα θα ξανακάνουμε την Ελλάδα τον Ιερό Τόπο όλων των εθνών ανεξαρτήτου θρησκείας, πολιτεύματος και φυλής. Αυτή η αναγνώριση της αρμόζει αντί γα την καταφρόνια όπου ζεί τώρα και αιώνες πολλούς. Καθώς Ελ-λας σημαίνει φωτινός λίθος (ή «βωμός» αν αρέσκεσθε στη μετάφραση) και οπωσδήποτε όχι το κρατίδιο που παρουσιάζεται ως κουτσουλιά στον παγκόσμιο χάρτη.
Για το Έλληνα η λέξη «Ανάστασις» σημαίνει την κατανίκηση του πνευματικού θανάτου που βιώνει επί αιώνες. Από την συνειδητοποίηση της πνευματικής σκλαβιάς το σπάσιμο των δεσμών της ξεκινούν όλες οι άλλες νίκες. Έλλην είναι ο «εν θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις (τα άλλα έθνη) εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος».
 
Από την Αυστραλία,
Πολύδωρος
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s