Την Τρίτη 17-10-2006 αναχώρησαν από το Ελ. Βενιζέλος τρία γιγαντιαία μεταγωγικά Antonov,

που το καθένα είχε καταπιεί  ένα τεράστιο φορτηγό αυτοκίνητο, πάνω στο οποίο βρίσκεται ένα command center. Πρόκειται για τα συστήματα ασφαλείας που στέλνει η Siemens Ελλάς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκειμένου να παραδοθούν και να ολοκληρωθούν τεχνικά και επιχειρησιακά στις αρμόδιες υπηρεσίες της τοπικής κυβέρνησης.
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=54289
Ο εξοπλισμός αυτός αποτελεί την πρώτη επίσημη αποστολή παραγγελιών, από τη στιγμή που οι ελληνικές εγκαταστάσεις της Siemens (το Global Center of Competence για την Ασφάλεια) έγιναν τα headquarters για τον τομέα ασφάλειας της γερμανικής πολυεθνικής. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η ελληνική Siemens έχει αναλάβει το έργο της ασφάλειας για τους Πανασιατικούς Αγώνες του 2006, που θα πραγματοποιηθούν στην Ντόχα του Κατάρ.

Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις στις μεγάλες, διεθνείς εταιρείες, αντιλαμβάνονται ότι θα υπήρχε κάποιος πολύ ισχυρός λόγος, για να δοθεί αυτή η διάκριση στις εγκαταστάσεις των Αθηνών.

Η ελληνική θυγατρική της Siemens είναι ένας από τους ελάχιστους φορείς και τις ελάχιστες εταιρείες, που αξιοποίησαν την εμπειρία και την τεχνογνωσία της Ολυμπιάδας του 2004. Το μεγαλύτερο μέρος της τεράστιας επένδυσης της χώρας για τους Αγώνες της Αθήνας πέρασε ανεκμετάλλευτο. Η Siemens Ελλάς συμμετείχε ως βασικός κατασκευαστής στο έργο της ηλεκτρονικής ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4I). Παρόλο που το C4I πέρασε από πολλά κύματα, συσσωρεύτηκε τεχνογνωσία, καθώς εκατοντάδες Έλληνες τεχνικοί και μηχανικοί ασχολήθηκαν με ένα τομέα, που έχει μεγάλη ανάπτυξη διεθνώς.

Στο πλαίσιο της προμήθειας για τα ΗΑΕ, η Siemens Ελλάς κατασκεύασε συνολικά τέσσερα υπερσύγχρονα Κινητά Κέντρα Διοίκηση και Ελέγχου (Mobile Security Command Posts) στο πλαίσιο σύμβασης προμήθειας και εγκατάστασης ολοκληρωμένης λύσης Command & Control.

Τα κέντρα αποτελούν αυτοτελείς κινούμενες επιχειρησιακές μονάδες, οι οποίες παρέχουν πλήρη επιχειρησιακή υποστήριξη και τεχνικές δυνατότητες στους διοικητές των σωμάτων ασφάλειας για την αντιμετώπιση και διαχείριση περιστατικών και κρίσεων σε αστικές ή/και απομακρυσμένες περιοχές. Οι μονάδες αυτές είναι σχεδιασμένες ώστε να παρέχουν τεχνικές δυνατότητες ικανές να υποστηρίζουν πλήρεις διοικητικές λειτουργίες, ακόμη και σε περίπτωση που το σταθερό Κέντρο Διοίκησης καταστεί ανενεργό.

Η κάθε μια από τις μονάδες αποτελείται από ένα φορτηγό off-road, -στη συγκεκριμένη περίπτωση Mercedes-Benz Actros 3331 6X6- και έναν κλωβό μήκους εννέα μέτρων, κατασκευασμένο από αλουμίνιο, στερεωμένο στο σασί του. Τα ολοκληρωμένα εποχούμενα συστήματα και ο σχετικός εξοπλισμός συμπεριλαμβάνουν τα ακόλουθα: αυτόνομο σύστημα παροχής ενέργειας με δύο γεννήτριες diesel και UPS, σύστημα κλιματισμού – αερισμού στρατιωτικών προδιαγραφών, τοπικό δίκτυο (LAN) διασύνδεσης όλων των εποχούμενων συστημάτων Η/Υ, συστήματα τηλεπικοινωνιών μεταφοράς δεδομένων και φωνής αποτελούμενα από τηλεφωνικό κέντρο (PABX), ψηφιακούς και αναλογικούς πομποδέκτες, πομποδέκτες δορυφορικής σύνδεσης INMARSAT και δυνατότητες υποδομής για εγκατάσταση VSAT, εξειδικευμένες εφαρμογές καταγραφής και αντιμετώπισης περιστατικών κρίσεων και υποστήριξης λήψης αποφάσεων, τοπική εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV) αποτελούμενο από μια υπέρυθρη κάμερα, στερεωμένη σε βάση με μηχανισμό κίνηση σε τρεις άξονες.

Περιλαμβάνουν επίσης τοπικό μετεωρολογικό σταθμό, υδραυλικούς ιστούς για στήριξη του εξοπλισμού CCTV και συστημάτων ειδικού φωτισμού, χώρο επιχειρήσεων τεσσάρων θέσεων εργασίας, χώρο συνεδριάσεων έξι ατόμων, βοηθητικούς χώρους με τουαλέτα και μικρή κουζίνα, εσωτερικούς και εξωτερικούς αποθηκευτικούς χώρους και πτυσσόμενη τέντα στο εξωτερικό με δυνατότητες διεξαγωγής επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ: Knowhow

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s