ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ μας δεν μαθαίνουν.

Η Τουρκία, όχι ο Ντ. Έρογλου

Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται να μάθουν ποτέ! Δεν διδάσκονται. Στην πραγματικότητα δεν θέλουν να διδαχθούν ποτέ! Αφελείς, κοντόφθαλμοι, επιπόλαιοι, έμαθαν ένα παραμυθάκι και το λένε συνέχεια και όπου κολλήσει.
 Το κωμικό αυτό παραμυθάκι υποβάλλει ότι, αν ο κατοχικός Ταλάτ κερδίσει τις ψευτοεκλογές του Απριλίου, τότε η ελληνική πλευρά όχι μόνο θα ανακουφιστεί αλλά και θα έχει ελπίδες επίλυσης του Κυπριακού. Αντίθετα, συνεχίζει το ίδιο αστείο παραμυθάκι, αν κερδίσει ο εθνικιστής Έρογλου, θα καταστραφούμε, οι συνομιλίες θα ναυαγήσουν επειδή ο Έρογλου είναι αδιάλλακτος και σκληρός και τι θα απογίνουμε… Δεν πρόκειται για αστείο. Πρόκειται για πρωτοφανείς τραγικές ελαφρότητες μερίδας της πολιτικής ηγεσίας μας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται με τέτοιαν ελαφρότητα. Να υπενθυμίσουμε πως όταν ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν έδιωξε κλοτσηδόν τον κατοχικό Ντενκτάς και διόρισε στη θέση του τον κατοχικό Ταλάτ, αφελέστατοι ηγέτες των Ελλήνων της Κύπρου περίπου χτύπησαν τις καμπάνες, επειδή θα είχαμε ως συνομιλητή έναν δήθεν Ευρωπαϊστή και έναν τάχα διαλλακτικό Τ/κ ηγέτη. Εδώ και μια 60ετία η πολιτική ηγεσία του κυπριακού Ελληνισμού πάσχει από εθελούσια πολιτική τύφλωση. Σε τέτοιο βαθμό έχει επηρεαστεί η πολιτική της όραση, ώστε η παθογένειά της να είναι πλέον ανίατη. Έτσι βλέπουμε με οργή και απόγνωση, έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τακτά χρονικά διαστήματα να εξανίσταται και να διερωτάται με επιτηδευμένη αφέλεια: «Αν δεν βρούμε λύση με αυτόν τον άνθρωπο (τον Ταλάτ), διερωτώμαι με ποιον θα βρούμε».
Μέσα σε αυτό το αφελές και παιδαριώδες πλαίσιο, ο Δ. Χριστόφιας έκανε τις γνωστές μονομερείς και ολέθριες «γενναίες προσφορές» του προς τους Τούρκους. Πριν από λίγες ημέρες, ο Ν. Αναστασιάδης άφησε κατά του Προέδρου μια σοβαρότατη αιχμή. Αν εντατικοποιούνται οι συνομιλίες, είπε, για να δώσουμε χέρι βοήθειας στον Ταλάτ, αυτό γιατί δεν έγινε από το Σεπτέμβριο; Η αιχμή Αναστασιάδη είχε μεγάλη δόση αληθείας, που επιβεβαιώθηκε από τον Πρόεδρο Χριστόφια, που επιχείρησε να… διαψεύσει τους ισχυρισμούς του Προέδρου του ΔΗΣΥ. «Δεν ξέρω αν είναι πιο ευτυχισμένος κανένας από εμάς στην ε/κ πλευρά εάν βγει ο Έρογλου. Θέλω να πιστεύω ότι κανένας δεν θα είναι ευτυχής». Το προεδρικό μήνυμα είναι σαφές: Αν οι Τ/κ «εκλέξουν» τον εθνικιστή και σοβινιστή Έρογλου, αλίμονο στην ελληνική πλευρά, θα χάσει το… κελεπούρι Ταλάτ.
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Την απύθμενη πολιτική αφέλεια; Την αλατόμητη ασχετοσύνη περί την τουρκική πολιτική; Την ολέθρια άγνοια και υποτίμηση του εχθρού; Θα το ξαναπούμε προς άσχετους και ημιμαθείς ηγέτες: Η Τουρκία είναι το μέγιστο πρόβλημα και η πολιτική της κατά της Κύπρου. Οι εδώ εγκάθετοι και υποτελείς της είναι τα εντεταλμένα πιόνια της, που χρησιμοποιεί για την προαγωγή της πολιτικής της κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Τουρκία αποφασίζει, όχι ο… καλός Ταλάτ ούτε ο… κακός Έρογλου. Ερώτηση: Ποια είναι η πολιτική Χριστόφια για την αντιμετώπιση της τουρκικής πολιτικής, όχι του Έρογλου ή του Ταλάτ; Δεν φαίνεται να υπάρχει. Αυτή είναι η τραγωδία μας, όχι ο… Έρογλου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s