Ομαδικούς τάφους για τα θύματα της Γρίππης των Χοίρων φτιάχνουν οι Βρετανοί ,

Λονδίνο, Βρετανία 20/08/2009 17:01 (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Λ. Τσιριγωτάκη)

Βρετανία – Εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις της νέας γρίπης – Δημοσίευμα

ΠΗΓΗ: http://teleutaiagrammiamunas.blogspot.com/2009/08/blog-post_6010.html

Οι βρετανικές αρχές προβλέπουν ότι θα πάρει πολύ σοβαρές διαστάσεις η πανδημία της νέας μορφής γρίπης στους επόμενους μήνες, με πολύ μεγάλο αριθμό θυμάτων και στα μέτρα που λαμβάνονται προληπτικά, θα είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας του Λονδίνου «Ιβνινγκ Στάνταρντ», η δημιουργία σε… συγκεκριμένες περιοχές χώρων με ομαδικούς τάφους, για να αντιμετωπίζεται η άμεση ταφή των θυμάτων.

Οι σχετικές πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας βασίζονται σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που έχει στην κατοχή της, στο οποίο περιλαμβάνονται οι προτάσεις για τους χώρους ομαδικής ταφής και τονίζεται συγκεκριμένα, ότι «όταν η πανδημία της γρίπης φθάσει στην πλήρη της έξαρση θα υπάρξει έλλειψη χώρων για την ταφή των θυμάτων».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ίδιο επίσημο έγγραφο προτείνεται η μείωση του χρόνου της νεκρώσιμης ακολουθίας, καθώς και το ενδεχόμενο η νεκρώσιμη ακολουθία να γίνεται στα σπίτια των νεκρών.

Οι σχετικές προτάσεις, που περιλαμβάνονται στις 59 σελίδες του επίσημου εγγράφου του υπουργείου Εσωτερικών, προήλθαν από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή κυβερνητικών παραγόντων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η υπηρεσία αιμοδοσίας και μεταμοσχεύσεων κάνει έκκληση στον κόσμο να προσφέρει αίμα, για να αποφευχθεί η μείωση στα αποθέματα αίματος, καθώς πολλοί τακτικοί αιμοδότες έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη και δεν μπορούν να προσφέρουν το αίμα τους.
Διαβάστε περισσότερα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s